Till middag i dag blev det lax som jag fyllde med creme fraiche, citron,kapris,vitlök och persilja.
Till det tog jag quinoan som blev över från i helgen, en kokt rödbeta och ICA's Grön delikatess.
"Grön delikatess"är bra att ha hemma i frysen, gott och rikt på järn och vitaminer. Testa vettja!
för 2 pers
400g lax
Fyllning
2 msk creme fraiche
1 msk kapris
1 liten vitlöksklyfta
1 msk färsk eller fryst persilja
1 msk finrivet citron skal
2 dl quinoa+ en kycklingbuljontärning
1 kokt rödbeta,i klyftor
ICA's Grön delikatess, valfri mängd
Låt laxen tina om den är fryst. (helst i kylen)
Skölj och koka quinoan enligt anvisning på paketet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Skär en skåra i laxen, inte hela vägen igenom.
Fyll laxen med chreme fraiche röran och för över till en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Sätt in i ugnen 10-15 minuter.
Medans laxen är i ugnen koka upp vatten till grönsakerna.
Blanchera (koka snabbt i lättsaltat vatten) grönsakerna 1 minut och spola sedan kallt vatten på dom så kokningen avstannar.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.
När smöret har "tystnat" lägg i dom kalla grönsakerna, den färdigkokta quinoan, och röbetsklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar