måndag 23 februari 2009

Fylld laxfile med quinoa, rödbetor och gröna delikatesser


Till middag i dag blev det lax som jag fyllde med creme fraiche, citron,kapris,vitlök och persilja.
Till det tog jag quinoan som blev över från i helgen, en kokt rödbeta och ICA's Grön delikatess.
"Grön delikatess"är bra att ha hemma i frysen, gott och rikt på järn och vitaminer. Testa vettja!

för 2 pers

400g lax

Fyllning
2 msk creme fraiche
1 msk kapris
1 liten vitlöksklyfta
1 msk färsk eller fryst persilja
1 msk finrivet citron skal

2 dl quinoa+ en kycklingbuljontärning
1 kokt rödbeta,i klyftor
ICA's Grön delikatess, valfri mängd


Låt laxen tina om den är fryst. (helst i kylen)

Skölj och koka quinoan enligt anvisning på paketet.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Skär en skåra i laxen, inte hela vägen igenom.
Fyll laxen med chreme fraiche röran och för över till en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Sätt in i ugnen 10-15 minuter.

Medans laxen är i ugnen koka upp vatten till grönsakerna.
Blanchera (koka snabbt i lättsaltat vatten) grönsakerna 1 minut och spola sedan kallt vatten på dom så kokningen avstannar.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.
När smöret har "tystnat" lägg i dom kalla grönsakerna, den färdigkokta quinoan, och röbetsklyftorna. Smaka av med salt och peppar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More