Till kvällsmiddagen gjorde jag köttfärsbiffar och potatismos.
Köttfärsbiffar blir mycket saftigare om man först bryner dom på hög värme och sedan kör klart dom i ugnen.
500g nötfärs
1 gul lök, finhackad
en liten vitlöksklyfta,pressad
1 paket fetaost,smulad
1 tsk hackad persilja(jag använde fryst)
1 ägg
en halv dl ströbröd + 1,5 dl mjölk (låt svälla)
en halv burk soltorkade tomater,hackade
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop allting och forma sedan till biffar.Bryn biffarna och lägg dom sedan i en ugnssäker form.
In i ugnen ca 10 min.
Skär en gul lök i ringar, bryn i lite och slå på lite grädde och kalvfond (ca 1 tsk)
Häll i köttskyn från ugnsformen i lösåsen och blanda runt.
En snabb och enkel sås =)
Till köttfärsbiffarna gjorde jag potatismos med vitlök och persilja.
med soltorkade tomater,fetaost,lök,persilja och vitlök.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar