onsdag 18 februari 2009

Om rödlöken




Lisa skriver så bra om rödlöken.

Man får lära sig mycket om rödlöken som man inte visste.

"Rå lök börjar nämligen oxidera hastigt så fort den hackas. De skarpa svavelaktiga ämnena som ger den pikanta skärpen omvandlas till nya föreningar som ger en besk, unken och fisig karaktär."

Eller visste ni att
"Ett knep för att behålla färg och form är att inte skiva rödlöken utan att klyfta den i tunna bitar från pol till pol. Då skär du den nämligen längs med fibrerna. Eftersom färre celler trasas sönder blir den något mindre besk också. Bitarna blir dock något segare att tugga på."


I artikeln hittar man några lök recept också. (som man bara måste prova)

Sydindisk rödlökssallad

Fräscha sallader

Rödlöksmarmelad

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More