fredag 27 februari 2009

Kyckling med ost och bacon i i BBQ sås



Dagens middag



För 2:

2 kycklingfileer
4 skivor bacon, halverade
1 karameliserad lök (se nedan)
en halv flaska BBQ-sås (eller hemlagad)
cheddarost eller annan stark ost

Lägg kycklingfileerna i en plastpåse och häll i BBQ sås i påsen så att det täcker kycklingen.
Marinera dom i kylen ca 30 minuter.

Skiva löken i ringar.
Smält smör och olja i en kastrull med 2 tsk socker.
Lägg i löken och stek på mellan värme tills löken har karakteriserats, ca 20-30 minuter.
Rör om ibland så löken inte bränns.

Sätt ugnen på grill på hög värme.

Stek kycklingfileerna i en stekpanna ca 5 minuter per sida. (beroende på tjocklek)
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form, och häll på BBQ såsen.
Lägg på önskad mängd lök på kycklingen.
Täck med ost (hur mycket du vill)
Lägg bacon på toppen.
Placera formen högts upp under grillen i ugnen och grilla tills baconen har krispat till sig, ca 5 minuter.
Servera med quinoa,potatis ris, sallad eller något annat gott.

1 kommentarer:

Karameliserad lök lät verkligen gott. Kan tänka mig att det passar till de flesta kötträtter. /Sofia

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More