Igår gjorde jag det här till middag. Fantastiskt gott. Varenda ruccolablad försvann=)
För 2 pers
2 rödbetor
2 stora nävar ruccola
100 g chevre
1 paket bacon
2 st kycklingfiléer
2 dl sweet chilisås
1 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta
olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
balsamvinäger
Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
Gnid av skalet med händerna.
Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.
1 kommentarer:
Mmmmmmm så mycket god mat! Härligt!
Skicka en kommentar