torsdag 19 februari 2009

Quinoasallad med kryddstark korv






Viktigt med quinoa är att man sköljer den i kallt vatten, annars får den en besk smak.
Jag kokar alltid quinoa med en kycklingbuljongtäning.
Quinoasalladen kan ätas både varm och kall.


för 4 pers

3 dl quinoa (röd och svart innehåller mer kostfiber än den vita)
1 rödlök skuren i tunna ringar
1 paket fetaost i tärningar
En halv kartong körsbärstomater,halverade
2 avocado, tärnade
2 rejäla nävar ruccola,
4 kryddstarka korvar, jag använde ICA's Sremska och Kabanoss.


Skölj quinoan.
Koka enligt anvisningen.+ en kycklingbuljongtärning eller lite fond.
Skär korven i 2 cm bitar och stek upp.
Blanda alla ingredienser med quinoan och servera med en vinegrette eller som den är.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More