Dagens middag gjordes efter Anna Sjögren's (Taffel)recept på pösig ugnspannkaka.
Smeten kokas innan man sätter in den i ugnen. Jätte gott blev det!
Jag stekte 2 paket bacon i bitar och rev ner 2 dl riven Kvibille Präst som jag använde till den super goda fläskfilén igår.
Pösig ugnspannkaka
Jag dubblade receptet till 4 portioner.Receptmakare: Anna Sjögren
Portioner: 2
Tid: 35 minuter
Det här är världens pösigaste pannkakan tack vare knepet att koka upp smeten först. Vill du göra pannkakan ännu mer vintervänlig kan du smaksätta imed ½ tsk stött kardemumma och ett uns rivet citronskal.
- 3 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 ¼ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 krm salt
- ½ tsk socker
- Vispa ihop kall mjölk, smör och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Låt blandningen svalnat lite.
- Vispa ner ägg, salt och socker.
- Häll smeten i en smord ugnsfast form och ställ in den i ugnen, 225˚C. Grädda i cirka 20 minuter.
4 kommentarer:
Den ser god ut :).
Mm den var supergod=) inte sådär torr å tråkig som dom kan vara
Oj det va längesen jag åt.
Vad ska du göra i dag?
Ikväll ska jag göra en matpaj med potatis,lök och getostfyllning. =)
Skicka en kommentar