söndag 1 mars 2009

Krämig omelett med fetaost rödlök och tomat


En kvällsomelett var inte fel igår. Jag brukar inte tycka om omeletter speciellt mycket,men den här var god faktiskt.



För en krämig omelett:
2 pers

4 ägg
4 msk grädde
ett halvt paket feta ost,smulad
en halv rödlök, i ringar
7 körsbärstomater,halverade
1 dl riven cheddar ost eller annan lagrad ost
salvia,salt och peppar
stekfett

Knäck äggen i en bunke och tillsätt grädden.
Salta och peppra och tillsätt eventuellt salvia(eller någon annan god krydda).
Rör om lätt med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme.
Häll i äggsmeten och lägg i tomater,feta,rödlök och strö över cheddar. Låt omeletten stanna och dra sedan in kanterna. När den är klar (ska vara krämig i konsistensen) vik den på mitten och lägg upp på tallriken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More