Dagens middag gjordes utifrån Ett Lingon's recept på fetaostlax på potatisbädd, och en rejäl sallad med vitkål,gurka,tomat,saladsmix,solrosskott och rödlök. Jag hade ingen basilika hemma så jag blandade i persilja i fetaosten, och lite yoghurt för lösare konsistens så fetaröran smälte ner över laxen. Nam nam! =)
Ingredienser (4 port)
- 4 laxfiléer
- Salt och peppar
- Ett knippe färsk basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g fetaost
- 800 g potatis
- 3 äggulor
- 2 msk maizena
- 1 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatis. Mosa den tillsammans med äggulorna, maizena och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Forma till bullar och lägg i en smord form eller plåt.
Mosa fetaost och blanda med pressad vitlök och grovhackad basilika. Skär filéerna i två bitar och lägg en bit på varje potatisbulle. Toppa med fetaostbladningen. Baka allt i övre delen av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är färdig. ( jag hade inne laxen i 10 minuter, då blir den lite rosa röd i mitten, saftig och mör)
5 kommentarer:
Wow! Ser supermumsigt ut! :)
Gott ser det ut och jättefint upplagt. Kul att titta på din blogg.
ja det var jätte gott! =)
snabbt och enkelt också.
den här brukar vi också göra, fast till ett annat recept då man har i lite cremefraiche i fetaoströran och använder peppar som kryddning. Men vitlök och basilika låter ju nästan lite godare.
Therese: ja man kan nog variera röran väldigt mycket. Jag tror på getost och gräslök. Ska nog testa det nästa gång.
Skicka en kommentar