tisdag 3 mars 2009

Fetaostlax på potatisbädd


Dagens middag gjordes utifrån Ett Lingon's recept på fetaostlax på potatisbädd, och en rejäl sallad med vitkål,gurka,tomat,saladsmix,solrosskott och rödlök. Jag hade ingen basilika hemma så jag blandade i persilja i fetaosten, och lite yoghurt för lösare konsistens så fetaröran smälte ner över laxen. Nam nam! =)

Ingredienser (4 port)

  • 4 laxfiléer
  • Salt och peppar
  • Ett knippe färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fetaost
  • 800 g potatis
  • 3 äggulor
  • 2 msk maizena
  • 1 msk olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatis. Mosa den tillsammans med äggulorna, maizena och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Forma till bullar och lägg i en smord form eller plåt.

Mosa fetaost och blanda med pressad vitlök och grovhackad basilika. Skär filéerna i två bitar och lägg en bit på varje potatisbulle. Toppa med fetaostbladningen. Baka allt i övre delen av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är färdig. ( jag hade inne laxen i 10 minuter, då blir den lite rosa röd i mitten, saftig och mör)

5 kommentarer:

Wow! Ser supermumsigt ut! :)

Gott ser det ut och jättefint upplagt. Kul att titta på din blogg.

ja det var jätte gott! =)
snabbt och enkelt också.

den här brukar vi också göra, fast till ett annat recept då man har i lite cremefraiche i fetaoströran och använder peppar som kryddning. Men vitlök och basilika låter ju nästan lite godare.

Therese: ja man kan nog variera röran väldigt mycket. Jag tror på getost och gräslök. Ska nog testa det nästa gång.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More