Det här är ett favorit recept från ICA som jag ofta gör. Det är enkelt, går fort och det blir jätte gott.
Servera med pressad potatis och en sallad på hyvlad finstrimmlad fänkål, rivet äpple, pressad citron och dill.
1 kg färsk lax med skinn, urbenad
1 tsk salt
3 tsk citronpeppar
1 1/2 dl klippt dill
4 dl grädde
flytande smör att smöra formen med
Sätt ugnen på 200° C.
Smörj en stor ugnssäker form med lite margarin.
Lägg i laxen med skinnsidan uppåt och krydda med salt och citronpeppar.
Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 20 minuter.
Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar. Strö över dillen och häll grädden runt om laxen.
Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter.
5 kommentarer:
Jag älskar också lax! Det är bra och passa på när det är så billigt, perfekt att stoppa i frysen också för framtida måltider! /Sofia
Lax är alltid gott!:)
Ja det känns fräschare och godare också med färsk lax som man fryser in,än portionsbitarna som man kan köpa. Hurra för lax=)
Mums med lax har exakt köpt en hel lax på ca 2.8 kg, ska laga halva och resten fryser jag in till grillkvällen senare i sommar.
Jättegott och jätteenkelt! Det gillas! Tack för receptet. =)
/Kenny
Skicka en kommentar