Ost och lök gratinerade fläskkotletter 2 ports:
2 fläskkotletter
1 tsk olivolja
1 tsk valfri senap
2 msk lök
30 g västerbottenost eller annan lagrad ost, riven 0.5 tsk timjan, hackad
Potatis och rödbetsrösti 2 ports:
4 potatisar
1 rödbeta
1 msk olivolja
1 msk smör
salt,peppar
Skala och riv potatis och rödbetor grovt. Blanda ihop med salt och peppar i en skål. Hetta upp oljan och smöret i en teflonpanna. Fördela potatis och rödbetsblandningen i stekpannan. Stek röstin på medelvärme 8-10 min vänd den med hjälp av en skärbräda och stek ytterligare ca 5 min.
Kotletterna
Värm ugnen till 200 grader.
Gnid in kotletterna i olivolja, salta och peppra.
Stek i ca 6 minuter på varje sida, tills kotletterna har blivit ordentligt brynta.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Bred lite senap på ena sidan av varje kotlett och trö över 1 msk lök.Blanda ost och timjan, strö över kotletterna.
Sätt ugnen på grill och stoppa in formen i ugnen.
Det går fort, så passa kotletterna så inte osten bränns.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar