1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g skogschampinjoner (vanliga går också bra)
2 dl crème fraîche
en skvätt grädde
1 tsk vit tryffelolja
salt och peppar
25 g torkad karljohansvamp
8dl svamp eller grönsaksbuljong
1 tsk timjan
Koka upp vatten och slå över den torkade karljohansvampen så det precis täcker.
Finhacka löken och vitlöken.
Stek löken i en stekpanna tills den får lite färg. Krydda med timjan.
Lägg över i en kastrull.
Skiva champinjonerna tunt och bryn dom i smör i stekpannan.
Salta och peppra.
Lägg över svampen i kastrullen med lök.
Tillsätt karljohansvampen + vattnet som dom ligger i.
Häll över buljongen och låt koka i 15 minuter.
Tillsätt crème fraîche.
Mixa soppan slät med en handmixer.
Smaka med tryffelojan och en skvätt grädde.
Skär brödet i fyrkanter.
Stek i lite smör i en stekpanna tills brödet får färg.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar