Medan vi var ute och gick med voven fick Guinness grytan stå och sjuda.
Efter 2,5 timme var det middag. Först var jag lite skeptisk till den beska eftersmaken som ölen gav. Men efter några tuggor så smakade det himelskt. Jag tycker att grytan påminner lite om Boeuf Bourguignon, fast utan den där rökiga smaken som kommer från baconet.
Det här kan vara en perfekt söndagsmiddag!
2 stora lökar, tärnade
några kvistar timjan
1 krossad vitlöksklyfta
1 kg grytbitar
6 msk vetemjöl
500 ml Guinness
250ml köttfond eller buljong
persilja
olivolja
Stek lök, timjan och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull tills löken är mjuk och genomskinlig.
Krydda mjölet med salt och peppar.
Blanda grytbitarna i mjölet och bryn dom i en het stekpanna i olivolja.
När köttet har en fin jämn färg, lägga den i kastrullen/grytan med lök och häll på Guinness.
Fyll på med köttbuljongen/fonden så att det täcker köttet.
Sjud på mycket svag värme eller sätt in i ugnen på 150 grader i 2-3 timmar tills köttet är mört. (kolla efter 2 timmar). Smaka av med kryddor och tillsätt hackad persilja. Servera med ris eller potatis.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar