onsdag 10 juni 2009

Stekt gös med lök och champinjonfräs


Av gösen och det som fanns i kylen blev det följande middag:

Ugnssteka potatis och palsternacksklyftor med vitlök och chilisalt, smörkokta sugar snaps(dom lite tjockare) och stekt gös med lök och champinjonfräs. Väldigt nam nam!



för ett laktosfritt recept byt ut smöret mot laktosfritt smör

Fö 2 pers:

4 medelstora potatisar,i klyftor
1 palsternacka, i stavar eller klyftor
matolja
vitlök och chilisalt

champinjonfräs:
4 champinjoner
en halv gul lök
salt,peppar

smörkokta sugarsnaps:
100 g sugarsnaps, sockerärtor går också bra
25 g smör
salt

gösen:
400g gösfilé
smör att steka i
salt,peppar



Blanda ihop potatis och palsternacksklyftorna i en ugnsfast form tillsammans med en skvätt olja och vitlök och chilisaltet. Stek i ugnen på 200 grader till önskad färg.

När potatisen börjar bli klar finhacka löken och champinjonerna. Stek upp,salta, peppra och ställ åt sidan. Koka sugar snapsen (ca 4 min)i lättsaltat vatten tillsammans med smöret.

Salta och peppra gösen,stek den i ca 3 minuter på varje sida. Ha inte för hög värme då gösen lätt fastnar i stekpannan.

1 kommentarer:

Mmm så gott det ser ut!

Namnam!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More