Av gösen och det som fanns i kylen blev det följande middag:
Ugnssteka potatis och palsternacksklyftor med vitlök och chilisalt, smörkokta sugar snaps(dom lite tjockare) och stekt gös med lök och champinjonfräs. Väldigt nam nam!
för ett laktosfritt recept byt ut smöret mot laktosfritt smör
Fö 2 pers:
4 medelstora potatisar,i klyftor
1 palsternacka, i stavar eller klyftor
matolja
vitlök och chilisalt
champinjonfräs:
4 champinjoner
en halv gul lök
salt,peppar
smörkokta sugarsnaps:
100 g sugarsnaps, sockerärtor går också bra
25 g smör
salt
gösen:
400g gösfilé
smör att steka i
salt,peppar
Blanda ihop potatis och palsternacksklyftorna i en ugnsfast form tillsammans med en skvätt olja och vitlök och chilisaltet. Stek i ugnen på 200 grader till önskad färg.
När potatisen börjar bli klar finhacka löken och champinjonerna. Stek upp,salta, peppra och ställ åt sidan. Koka sugar snapsen (ca 4 min)i lättsaltat vatten tillsammans med smöret.
Salta och peppra gösen,stek den i ca 3 minuter på varje sida. Ha inte för hög värme då gösen lätt fastnar i stekpannan.
1 kommentarer:
Mmm så gott det ser ut!
Namnam!
Skicka en kommentar