En perfekt sommarsallad från Tasteline.
3 dl | dinkelvete, helt | |
6 dl | vatten | |
1 msk | grönsaksfond, eller en tärning grönsaksbuljong | |
0,5 tsk | rapsolja | |
1 knippa(en) | morötter, små, ca 12 st eller 6 st stora morötter | |
1 st | zucchini | |
1 st | röd lök(ar) | |
1 knippa(en) | rädisor | |
1 st | Citron, saft och skal | |
1 msk | honung | |
0,75 dl | kallpressad rapsolja | |
8 skiva(or) | lufttorkad skinka, (eller annat kött) | |
| örtkryddor, färska, och sallater, t ex lolo rosso, ekbladssallat, gräslök, persilja eller citronmeliss | |
| salt och peppar |
Tillagning
1. Koka det hela vetet mjukt i vatten, grönsaksfond och lite olja enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt vetet svalna.2. Sätt på ugnen på 225 grader. Skär morötterna i grova bitar och lägg på oljad plåt med lite salt. Rosta 10-15 minuter eller tills morötterna fått brunrostad färg. Låt dem svalna.
3. Skär zucchinin i tunna skivor. Skölj och dela rädisorna. Strimla rödlöken. Gör en dressing på citronskal, citronsaft och honung.
4. Vid serveringen, blanda alla örter, sallad, morötter och dressing i en stor skål och garnera med det lufttorkade köttet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar