tisdag 16 juni 2009

Smarta smulor från Taffel

Kort om gott beskriver hur du kan göra rabarberpaj på ett smart och annorlunda sätt.
Det är sådana här tips man ska komma ihåg att inte glömma bort=)


Smarta smulor

En plåt, räcker till 8 portioner

Tid: 25 minuter

  • 3/4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk nymalen kardemumma
  • 125 g smör
  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg de torra ingredienserna i matberedaren. Tillsätt kallt smör, skuret i mindre bitar och kör i några sekunder, tills det blir en smulig blandning.Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Blandningen ser ut som mjöl, men man behöver inte forma den på något sätt.
  2. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
  3. Tag ut plåten och vänd på smulorna. Nu formas degen till lagom stora bitar, passande att toppa rabarbern med sedan. Grädda i ca 7 minuter till och låt smulorna svalna på plåten.

Lättkokt rabarber

4 portioner

Tid: 10 minuter

  • 300 g rabarber, ca 3 kraftiga stjälkar
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  1. Skala rabarbern om skalet är grovt, och skär stjälkarna i bitar.
  2. Smält smöret i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning, lägg i rabarbern och låt den fräsa i några minuter Strö över sockret och värm tills det smälter. Häll på vattnet och låt koka i ca 3 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
  3. Montera pajen: Häll den varma rabarbern i en form eller i fyra portionsglas/formar. Strö över hälften av smulorna och servera genast med vaniljsås eller glass.

1 kommentarer:

Se där! Ett nytt sätt att laga till en rabarberpaj. Pajen i gasformar låter trevligt :)

m

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More