Tasteline har ett smaskigt glassrecept (tror jag iaf) som måste provas! Kul med dekoreringen också=)
för 16 port
275 gram | jordgubbar | |
1 msk | vaniljsocker | |
3 dl | vispgrädde | |
4 st | äggula(or) | |
0,5 dl | strösocker | |
| strössel, och eventuellt vit choklad | |
| plastbehållare |
Tillagning
1. Ställ fram pinnglassbehållarna.2. Mixa jordgubbarna fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
5. Vänd ner jordgubbsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Skeda upp smeten i glassbehållarna, dunka till lite för att få bort luftfickor och stick ner glasspinnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
6. Lossa glassarna genom att doppa plastbehållaren i hett vatten i cirka 30 sekunder. Dra sedan i pinnen tills glassen lossnar. Doppa glassen i strössel och låt tina ett par minuter innan serveringen.
1 kommentarer:
Åh, vilket toppenrecept för jag köpte ju glasspinnebehållare sist vi var på IKEA, så detta blir att testa.
Skicka en kommentar