Alf Tumble tipsar om ett rosé vin som ska vara gott.
Taffel tipsar om när du ska salta köttet
och
Sofia Gustavsson delar med sig av ett recept på saft av svartvinbärblad, vilket jag måste prova,lät mycket intressant.
Mormors saft på svartvinbärsblad
receptmakare: okänd via sofia gustafson
Tid: 5 dygn
- 3 l svartvinbärsblad
3 citroner
60 g citronsyra
2 l vatten
2 kg socker
- Lägg de väl sköljda vinbärsbladen i ett kärl av glas eller rostfritt stål.
- Tvätta och borsta citronerna väl. Skiva dem och blanda dem tillsammans med vinbärsbladen och citronsyran.
- Koka upp vattnet och sockret och häll det över bladen. Rör om tills citronsyran smält.
- Låt det stå kallt i 5 dygn.
- Sila sedan saften och fyll på den i förvaringskärl. Förvaras kallt eller fryses.
- Vid servering spädes saften 1×4 gånger eller till lämplig smak.
1 kommentarer:
Låter intressant! Det måste jag också prova. Enkelt och säkert gott och nyttigt för hälsan.
Skicka en kommentar