För 2 personer:
ca 300 g färsk lax
1 dl quinoa
1 avocado
en halv låda körsbärstomater
rödlök (ca 5 ringar)
3 ägg
en näve ruccola
flytande smör eller margarin
salt och peppar
ca 300 g färsk lax
1 dl quinoa
1 avocado
en halv låda körsbärstomater
rödlök (ca 5 ringar)
3 ägg
en näve ruccola
flytande smör eller margarin
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en ugnsform med margarin/flytande smör
Lägg i laxen med skinnsidan uppåt
Salta och peppra skinnet
Sätt in laxen långt ner i ugnen i ca 15 min och dra av skinnet
Salta och peppra lite till
Sätt in laxen i ytterligare 15 min
Quinoa är en ört som är rik på proteiner mineraler och har en låg fett halt. GI för quinoa är 34.(lågt)
Quinoasallad:
Skölj quinoan i kallt vatten (annars får den en besk smak)
Koka quinoan enligt förpackningens anvisning
Tillsätt en kycklingbuljong tärning för mer smak
Koka äggen i 10 min
Spola kallt vatten på äggen, skala och skär i bitar
Skär avocado i bitar
Skala och skiva löken
Skölj tomaterna och rucolasalladen
Blanda ingredienserna i en skål med quinoan
0 kommentarer:
Skicka en kommentar