Nu har vi haft sista lektionen i skolan. Det känns lite konstigt. Jag kommer sakna vår klass, vi har haft jätte kul i köket under det här året. Det har till och med vart roligt när det har vart som mest stressigt i restaurangen, när allt har vart kaos och inget ar fungerat. Idag gjorde vi nobel
mat, efter nobel recepten.
Lite olika canapeer(snittar)
Helstekt oxfilé Imperial med anklevermousse och tryffel från 1901.
och inkokta päron med pistage glass.Päronen är kokta med grön karamellfärg, vanilj stång och en likör jag har glömt namnet på. Någon som vet?
Här kommer lite fler bilder från skolan
nu ska vi se om jag kommer ihåg alla ämnen vi läst
Restaurang och storkök A och B
Varm och kall kök (metoder)A och B
Näringslära
Livsmedelshygien
Ansvarsfull alkoholhantering
Dietmatlagning
Gastronomi
Livsmedel A
Servering A
1 kommentarer:
Tack för osttipsen, frågan är bara var jag hittar osten från Brorstorp.
Det var fina bilder på maten som ni lagat.
Skicka en kommentar