måndag 23 april 2012

Laxsallad med asiatisk dressing



En enkel,snabb och fantastisk god sallad med asiatisk touch. Passar bra till lunch, i varmt väder och som buffémat. Tips: tillsätt hyvlad rå sparris och äpple till salladen.



för 2 pers

2 laxfiléer
½ gurka
½ fänkål
2 morötter
4 salladslökar

dressing
1 liten vitlöksklyfta, pressad
2 tsk sesamolja
½ msk fisksås
½ msk rapsolja eller olivolja
1 tsk ingefära, finriven
3 tsk soja
juicen av en lime


Blanda ihop ingredienserna till dressingen



Sallad:
  • Dela gurkan på hälften och skiva den tunt.
  • Skär bort roten på fänkålen och skiva även den tunt.
  • Strimla salladslöken och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller på en mandolin.
  • Dressera salladen med dressingen. 

Lax:
  • Salta och peppra laxfiléerna. Stek dom 4-5 minuter på varje sida.
  • När laxen är klar dra isär den med en gaffel och lägg upp på ett serveringsfat eller på tallrikar, toppa med salladen. 



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More