En enkel,snabb och fantastisk god sallad med asiatisk touch. Passar bra till lunch, i varmt väder och som buffémat. Tips: tillsätt hyvlad rå sparris och äpple till salladen.
för 2 pers
2 laxfiléer
½ gurka
½ fänkål
2 morötter
4 salladslökar
dressing
1 liten vitlöksklyfta, pressad
½ msk fisksås
½ msk rapsolja eller olivolja
1 tsk ingefära, finriven
3 tsk soja
juicen av en lime
Blanda ihop ingredienserna till dressingen
Sallad:
- Dela gurkan på hälften och skiva den tunt.
- Skär bort roten på fänkålen och skiva även den tunt.
- Strimla salladslöken och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller på en mandolin.
- Dressera salladen med dressingen.
Lax:
- Salta och peppra laxfiléerna. Stek dom 4-5 minuter på varje sida.
- När laxen är klar dra isär den med en gaffel och lägg upp på ett serveringsfat eller på tallrikar, toppa med salladen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar