för 2
gräslök, finskuren
flingsalt
nymalen svartpeppar
Sparris
en halv knippe sparris
salt
- Nyskördad sparris behövs oftast inte trimmas, men är nedre delen på sparrisen grov och seg så bryt av den.
- Blanchera sparrisen mjuk ca 2-3 minuter i saltat vatten.
Surdegsbröd
2 skivor surdegsbröd
olivolja
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla brödskivorna med olivolja och rosta dem i ugnen ca 5 min eller tills dom fått färg.
Pocherat ägg
2 färska ägg (färska ägg håller i hop bättre)
1 msk ättika
½ msk salt
vatten
- Koka upp vatten ättika och salt.
- Sänk värmen så vattnet sjuder.
- Gör en virvel i vattnet med en sked.
- Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt dom glida ner försiktigt i virveln.
- Ibland kan man behöva hjälpa till med skeden så ägget formar sig bättre.
- Låt ägget sjuda 3 minuter och ta sedan upp det med en hålslev.
Vid servering: Fördela sparrisen på surdegsbröden och toppa med äggen.
Strö över lite flingsalt, finskuren gräslökoch nymalen svartpeppar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar