för 4 personer
500-1 kg lammlegg, grytbitar, sadel eller annan del av lammet
2 kvistar rosmarin
2 kvistar salvia
1 palsternacka, skalad och delad i grova bitar
6 steklökar, skalade och delade i hälften
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 morötter, delade i mindre bitar
3 jordärtskockor, skalade och delade i hälften
7 champinjoner, delade i hälften
4 lagerblad
2 dl grädde
3 dl vitt vin
1 msk viltfond
smör eller olja att steka i
- Blanda ihop vin, fond och grädde.
- Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja.
- Lägg ner köttet i en gryta med lock och tillsätt alla övriga ingredienser inklusive gräddblandningen.
- Låt grytan koka på svag värme i ca 1,5 timme tills lammet är mört.
- Ta av locket och koka grytan 30 minuter till, tills den reducerats till hälften.
- Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
1 kommentarer:
Mmmm så gott!!! Jag kan nästan känna doften när jag tittar på bilden:)
Skicka en kommentar