En underbart god husmansklassiker. Äpplet och rödbetorna bryter av väldigt fint mot isterbanden och är pricken över i:et i den här rätten. En favorit!
för 4 pers
800 g potatis
2 stora gula lökar
1/2 chef du fond kycklingfond förpackning
2 dl grädde
1,5 dl vatten
hackad persila
smör för stekning
salt, peppar
4 isterband
1,5 dl inlagda rödbetor, i små tärningar
1 äpple, i små tärningar
smör för stekning
- Skär potatisen i sockerbits stora tärningar. Hacka löken.
- Lös upp kycklingfonden i 1,5 dl upphettat vatten.
- Bryn löken i smör och ta sedan upp den och lägg den åt sidan.
- Bryn potatisen i en rejäl klick smör tills den fått en fin brun färg. Salta och peppra.
- Tillsätt löken till potatisen.
- Slå på grädde och kycklingfonden och koka potatisen på svag värme tills den mjuknat.
- Medan potatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden.
- Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan.
- Stek hastigt upp äpplet och rödbetshacket i flottet som bildats av isterbanden.
- Vid servering: när potatisen är klar fördeka den på tallrikarna och lägg sedan på isterbanden. Förela äppel och röbetsfräset över isterbanden. Avsluta med att strö hackad persilja över.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar