En lätt och ljuvlig sommarlunch med färsk lax och kokta grönsaker som vänds i smör och vitlök.
för 4 pers
4 laxfjärilar
1 näve färska vaxbönor
1 näve färska brytbönor
en näve sockeräror, delade i hälften
4 färska rödlökar i knippe + det gröna1,5 dl färska eller frysta gröna ärtor
3 avokador, tärnade
1 citron
1 stor vitlöksklyfta, pressad
20 g smör
salt och peppar
- Skär av topparna på bönorna.
- Dela löken i fyra delar och skär ner det gröna i mindre bitar.
- Koka upp en kastrull med vatten och salta rejält.
- Lägg ner bönorna och koka ca 1 minut, lägg sedan ner löken, sockerärtorna och de gröna ärtorna.
- Koka ytterligare 2 minuter och häll sedan av vattnet. Låt grönsakerna ånga av på den varma plattan någon minut. Tillsätt smör och vitlök.
- Stek laxen i smör eller olja på medelvärme 3-4 minuter på varje sida, salta och peppra.
- Vid servering: fördela grönsakerna och avokadon på tallrikar. Lägg på laxen och pressa citron över.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar