Quinoa är en ört från Sydamerika och används oftast i sallader men även som gröt, i bakverk och i grytor. Med ett högt näringsvärde, bra proteiner, lågt GI (34) många omättade fettsyror, höga halter av järn och andra viktiga mineraler är quinoan är ypperligt alternativ till potatis, pasta och ris.
2 portioner
300 g lammfärs
2 dl quinoa, vit, röd eller blandad spelar ingen roll + en kycklingbuljongtärning
1 stor kvisttomat, skuren i små bitar
2 gula knipplökar + det gröna, finstrimlade
15 cm spetskål, tunt strimlad
1/2 paket fetaost
6 stora champinjoner, tunt skivade
smör eller olja för stekning
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn lammfärsen i smör, salta och peppra. För över färsen till en skål och ställ åt sidan.
- Bryn champinjonerna i smör, sänk värmen och tillsätt spetskålen.
- Stek ca 5 minuter tills spetskålen mjuknat.
- Blanda ner färsen och quinoan i champinjonerna och kålen.
- Tillsätt tomater, lök och smulad fetaost.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar