En mustig gryta med mycket smak som avrundas med grädde. Här har köttet fått sjuda länge tillsammans med kryddor, rött vin, svamp och lök.
400 g nötbog
1 stor gul lök, strimlad
200 g champinjoner, i skivor
4 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 stor kvist rosmarin
4 dl rött kraftigt vin
1 msk kalvfond
1 dl grädde
smör för stekning
gryta med lock (eller improviserat lock: aluminiumfolie)
- Skär bogen i tunna skivor och sedan i bitar.
- Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta.
- Stek svamp och lök på hög värme tills de fått färg, ca 5 min och lägg ner det i grytan.
- Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad, kalvfond, vin och 1 dl vatten.
- Sätt på locket på grytan och låt köttet sjuda på svag värme i 2-3 timmar.
- Tillsätt grädden och sjud ytterligare 20 min utan lock tills såsen tjocknat.
- Smaka eventuellt av med mer kalvfond och peppar.
2 kommentarer:
Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa
Lagade denna köttgryta igår. Så gott och så enkelt!
Skicka en kommentar