Nu när det börjar bli varmare ute kan det vara skönt med en lättare lunch.
Jag inhandlade lokalproducerade skånska tomater, gurka, basilika och rödlök på min favoritbutik Rötter i Malmö. Lammfärsen maldes vid beställning till ett bra pris (30 kr för 500 g) på Lammspecialisten som ligger vid Möllevångstorget.
för fyra personer
Lammköttbullar
500 g lammfärs
½ kruka timjan, bladen
2 vitlöksklyftor, pressade
finrivet skal av en citron
2 tsk salt
peppar efter smak
smör att steka i
Finhacka timjan och blanda ihop den med
de övriga ingredienserna.
Rulla köttbullar av färsen och stek i
smör på hög värme tills köttbullarna fått färg ca 3-4 minuter.
Köttbullarna får gärna var rosa i
mitten.
Basilikayoghurt
2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 kruka basilika, bladen
1 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 krm salt
Mixa alla ingredienser förutom
yoghurten i en mixer till en slät konsistens.
Vänd ner basilikabladningen i
yoghurten och smaka eventuellt av med mer salt.
Tomatsallad
500 g blandade tomater i olika färger
1 rödlök
3 små gurkor eller en halv stor
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skär rödlöken tunt eller hyvla den
på en mandolin.
Skär gurkan i önskad form och
storlek.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål
och fördela sedan på tallrikar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar