Ugnsstekt kyckling är alltid gott och enkelt att göra.
Rosmarin, vitlök och citron är dessutom väldigt bra smakkompisar.
25 g rumstempererat smör
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 kyckling
7 st lagerblad
1 rödlök, delad i hälften
1 vitlök, delad i hälften
1 citron, delad i hälften
7 kvistar rosmarin
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop smör, vitlök och salt.
- Stoppa in 2/3 av vitlökssmöret under skinnet på kycklingen, både lår och bröst.
- Stoppa in en rosmarinkvist och ett lagerblad under skinnet på båda bröstfiléerna.
- Fyll skrovet med tre lagerblad och två kvistar rosmarin.
- Klappa in kycklingen i smöret som återstår, salta och peppra utanpå kycklingen.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök och citronhalvor. Stek kycklingen i ugnen 60 minuter och ös den fyra-fem gånger.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar