Sautera eller stek strimlad spetskål eller vitkål till, super gott!
för två pers
250 g fläskfärs
2 salladslökar
1/2-1 röd chili (beroende på hur starkt man vill ha det)
4 stora vitlöksklyftor
ca 5 cm ingefära
drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak)
drygt 1/2 msk sojasås
1 tsk salt
1 msk matlagningsolja
- Finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran. Skär chilin och salladslöken tunt.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan.
- Tillsätt vitlöken och ingefäran. Stek en halv minut.
- Tillsätt fläskfärsen. Stek 3-4 minuter och salta.
- Tillsätt sojan och fisksåsen. Stek ytterligare någon minut.
- Till sist tillsätt chilin och salladslöken. Vänd runt några gånger och servera.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar