Saffranspäron
för
4-6 personer
4-6
päron
8
dl vatten
4
dl socker
1
vaniljstång
2
paket saffran
½
citron, pressad
- Koka upp vatten, socker, citron och saffran.
- Skala päronen men behåll skaftet.
- Skär päronen i hälften och ta ut kärnhuset med en tesked.
- Sjud päronen i lagen tills dom är mjuka, ca 10-20 minuter.
- Ta upp päronen och reducera lagen tills 2/3 kvarstår.
- Låt lagen svalna något, lägg sedan över päronen i en glasburk och häll över lagen.
- Saffranspäronen kan nu förvaras upp till en vecka.
- Servera päronen varma eller kalla med vaniljgrädde.
Vaniljgrädde
3
dl vispgrädde
½
msk socker
1
tsk vaniljsocker
- Blanda ihop alla ingredienserna och vispa grädden luftig.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar