Varje gång jag äter revbensspjäll förundras jag över varför jag inte köper det oftare. Så enkelt och så gott. Här i en lite juligare tappning med svartvinbär, sweet chili och satsumas. Ät dom till fredgasmyset, på julbordet eller kanske som jag gjorde här om natten, i sängen med väldigt mycket hushållspapper och ett glas mjölk. =)
för
4-6 personer
ca
1-1,2 kg tjocka revbensspjäll
0,5
dl soja
1
dl sweet chili
1,5
dl svartvibärssylt eller marmelad
saften
av 2 satsumas
- Skär revbensspjällen i mindre bitar.
- Blanda alla ingredienser i en påse och lägg ner köttet.
- Marinera i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg över revbensspjällen och marinaden i en ugnsform och täck med aluminiumfolie.
- Stek i ugnen i en timme och vänd köttet efter 30 minuter.
- Höj temperaturen till 200 grader och ta bort aluminiumfoliet.
- Stek revbensspjällen i ytterligare 30 minuter. Vänd dem efter 15 minuter.
1 kommentarer:
Intressant med svartvinbärssmak på revbenen, det skall provas!
Skicka en kommentar