Det blir knappast enklare än såhär att göra en riktig god ugnsstekt kyckling. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef. Kyckling, salvia, vitlök och citron är vanliga smakkombinationer men det som är spännande i det här receptet är kanelen och mjölken. I receptet står det 1/2 kanelstång, använder du som jag kanelstänger på påse så är dom halverade redan.Ta en hel stång. Smaklig spis!
1,5 kg kyckling, gärna ekologisk
115 g smör
olivolja
1/2 kanelstång
en handfull färska salviablad
finrivet skal av 2 citroner
10 vitlöksklyftor, oskalde
5 dl mjölk
salt och nymalen svartpeppar
- Sätt ugnen på 190°.
- Ta fram en gryta som precis rymmer kycklingen.
- Salta och peppra kycklingen.
- Bryn den runt om i smöret och oljan tills den fått en fin färg.
- Lägg kycklingen på en tallrik och häll bort smöret.
- Lägg tillbaks kycklingen och tillsätt resten av ingredienserna.
- Stek i ugnen i 1,5 timme och ös kycklingen några gånger under tiden.
3 kommentarer:
Mmmm... dofterna är säkert ljuvliga! Älska lergrytan! Ska ta och damma av min gryta som fått stå under sommarmånaderna!
Ja det tycker jag att du skall göra:)Nu i höstrusket passar det ju perfekt med mat tillagad i lergryta.
Det var bättre en jag har förväntat mig, salvia funkar jätte bra.
Skicka en kommentar