Fläsk, salvia och lök är en klassisk smakkombination, det kan nästan aldrig bli fel.
Till den här rätten serveras salvian friterad tillsammans med en gräddig sås på dijonsenap och kalvfond.
för 4 pers
4 fläskkotletter
800 g potatis,tärnad
2 gula lökar, tunt skurna
smör för stekning
salt och peppar
friterad salvia
16 blad färsk salvia
1 dl matolja
salvia och dijonsenapssås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 sharlottenlök, finhackad
1/2 msk kalvfond
3 stora blad salvia
smör att steka i
salt och peppar
salvia och dijonsenapssås
- Rulla ihop salviabladen och finstrimla dem.
- Fräs salvian och sharlottenlöken i lite smör 2-3 minuter på låg värme.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småputtra i 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
friterad salvia
- Hetta upp matoljan i en liten kastrull. Lägg i salviabladen några i taget när oljan blivit tillräckligt varm.
- Ta upp bladen när de har fräst en liten stund och lägg dem på ett hushållspapper.
- Stek potatisen i en rejäl klick smör på medelvärme tills den fått färg och mjuknat. Salta och peppra.
- Stek löken i smör tills den mjuknat och fått färg.
- Salta och peppra kotletterna. Stek fläskotletterna i smör 3-4 minuter på varje sida.
Vid servering: lägg upp potatisen på tallrikarna, placera fläskkotletten (halverade om önskas)ovanpå, lägg på lök och friterad salvia. Servera såsen bredvid eller ringla den över tallriken.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar