Svenska nyskördade grönsaker och sommarkantareller i grädde och sherry här på toast.
Det är nu dom är små, knubbiga och som godast-sommarkantarellerna. De första steker jag alltid länge på låg värme i smör, finhackad sharlottenlök och grädde. I kväll fick dom sällskap av spänstiga nyskördade grönsaker.
4 toasts
4 skivor formfranska
ca 10 cm aubergine, skuren i mindre bitar
2 buketter färsk blomkål, plockad i mindre buketter
4 dl kantareller, skuren i mindre bitar
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
1 cm färsk rosmarin, finskuren
3 blad färsk salvia, finskuren
1 msk torr sherry
2 dl grädde
salt och peppar
smör att steka i
Stek ur vattnet ur kantarellerna i en torr stekpanna.
Tillsätt smör.
Tillsätt aubergine, de små blomkålsbuketterna, vitlök, salvia och rosmarin.
Salta och peppra och stek grönsakerna och svampen på medel värme i 10 minuter.
Tillsätt grädde och sherry och låt koka ihop ca 5 minuter.
Rosta bröden i en brödrost eller i ugn på grillvärme 225° i 2-3 min.
Smaka av grönsakerna och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar