torsdag 5 juli 2012

Grillad lax med dill, citron och smör







en halv sida laxfilé, urbenad 
1-2 citroner, i skivor
en knippe dill, finskuren
salt och peppar
flytande smör
aluminiumfolie 


Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och lägg på laxen med skinnsidan ner.
Salta och peppra laxen. 
Lägg på citronskivorna och strö över dillen. 
Ringla smör över laxen och vik ihop foliet till ett paket.
Grilla på grillen 15-20 minuter eller tills laxen är klar. 


Servera med en passande god sås, smörslungade färskpotatisar och en sallad på sommarens färska grönsaker. 


2 dl cremefraiche
1 dl gräddfil
2 msk grovsenap
1 salladslök,finhackad
4 msk hackad färsk salvia
salt, peppar

.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More