torsdag 16 februari 2012

Gordon Ramsay's blåbärs clafoutis



Jag grävde lite i frysen i hopp om något bortglömt och hittade en påse blåbär från i somras.
Gordon Ramsey's recept på blåbärs clafoutis är fantastiskt gott, kanske något att baka till helgen?


Clafoutis kan även göras med rabarber.


85g flagad mandel, lätt rostad
25g vetemjöl
en rejäl nypa flingsalt
140g farinsocker
3 ägg, gärna från frigående höns
4 äggulor, gärna från frigående höns
375 ml vispgrädde
375 g blåbär
rumstempererat smör, för att smöra formarna
florsocker för garnering






  • Mal mandlarna till ett fint pulver i en mixer. (Jag fuskade och köpte färdig)
  • Blanda sedan i mjöl och salt. 
  • Tillsätt socker, hela ägg, äggulor och grädde. Vispa ihop till krämig och slät smet.
  • Värm ugnen till 180 grader. Smör åtta 10 cm formar och sprid ut blåbären i botten.
  • Rör om i smeten, häll i formarna och grädda i ca 18-20 minuter. 
  • Pudra med florsocker och servera varm.


Det går också bra att använda två 20 cm formar, grädda då på 170 grader i 25-35 min.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More