tisdag 8 mars 2011

Rabarber clafoutis

Clafouti är en fransk äggakaka, man kan lika väl använda blåbär, äpple, päron eller körsbär istället för rabarber.



3 dl grädde
2 dl socker
3 ägg
1 msk vaniljextrakt eller vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,5 dl mjöl
3 dl rabarber i bitar
florsocker för garnering



  • Värm ugnen till 175 grader. 
  • Blanda mjölk, en dl socker, ägg, vanilj, salt och mjöl i en matberedare. Mixa på högsta hastighet i 1 minut.
  • Häll en fjärdedel av smeten i en smörad ugnsform eller en pajform. Ställ in i ugnen på svag värme tills smeten har satt sig i botten av formen, ca 1 till 2 minuter. Ta ur formen ur ugnen.
  • Fördela rabarbern över smeten och strö på resten av sockret. Häll på resten av smeten och jämna till ytan med baksidan av en sked
  • Grädda tills ytan är brun och clafoutin är fluffig 25-35 min. Testa med en sticka eller en kniv i mitten av clafoutin, är stickan torr är den klar. Pudra över florsocker på toppen av clafoutin precis innan servering. Clafoutin behöver inte serveras varm, men den kommer att sjunka något när den svalnar.

2 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More