1 kyckling
1 burk naturell phiadelphiaost
1-2 msk naturell yoghurt
färsk finhackad perslja, dill och basilika, rosmarin och timjan (går bra med fryst eller torkad)
3 vitlöksklyftor, pressade
salt,peppar
1 lime
matolja
6-8 fasta potatisar
Skär potatis tunt och lägg i en ugnsform, salta.
Blanda ihop valfri mängd örter, vitlöken, 1 tsk salt och 1 tsk peppar med phiadelphia och yoghurt.
Stoppa in fyllningen under skinnet på kycklingen, både lår och bröst.
Skär limen i hälften och stoppa in i kycklingen.
Klappa in kycklingen i matolja och lägg den på ett ugnsgaller.
Ställ potatisen under kycklingen så kycklingfettet droppar ner i potatisen.
Stek kycklingen i ugnen 1 timme på 175 grader.
Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter.
Under tiden kycklingen vilar sätt ugnen på grill och höj temperaturen till 240 grader.
Sätt potatisen högt upp i ugnen 3-5 in tills den fått en krispig brun yta.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar