Enkel och god sommarmat som du lätt kan variera. Ta de grönsaker du har hemma och sväng ihop en plåt med härliga färger och texturer.
4 bitar lax
haricoverts
färskpotatis
sharlottenlök eller knipplök, halverade
fänkål, tunt skuren
broccolibuketter
shugarsnaps, halverade
1 citron
dill
basilika
rapsolja
ca 2 msk flytande smör
salt och peppar
- Snitta skinnet på laxen och gnid in den i olja, salt och peppar. Stoppa snittytan med dill och basilika.
- Koka potatisen nästan mjuk och lägg i haricovertsen och broccolin. Koka ytterligare 2 min och häll av vattnet.
- Lägg alla grönsaker + potatisen på en ugnsplåt. Salta, peppra och ringla över smöret. Tillsätt dill och basilika och blanda om.
- Lägg på laxen och pressa över citron.
- Sätt in plåten i ugnen på 240 grader i 15 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar