Crepes fyllda med trattkantarellstuvning, matmuffins med bacon och pujolök, en tomat och mozzarella sallad, amerikanska pannkakor med lönnsirap, ostar, vindruvor, nypressad apelsinjuice och en yoghurtdessert.
turkisk yoghurt
valnötter och chashewnötter
grovriven kokos
honung
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar