torsdag 1 januari 2009

Ugnsstekt fläskfile med ajvarsås



Köttet:
ca 500g fläskfile (en bit)
salt och peppar
flytande margarin

Salladen:
svarta bönor
majs
lök
blandsallad
körsbärstomater
rödlök

Kall Ajvarsås:
1 dl naturell yoghurt
2 msk ajvar relish
1 vitlöksklyfta
en nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader

Blanda ihop ingredienserna till såsen och gör färdigt salladen.

Putsa köttet fri från sega hinnor.
Salta och peppra. Jag använde Santa Marias Garlic and Pepper
Bryn fläskfilen runt om i lite smör på hög värme,
Lägg köttet i en ugnsfast form och stoppa i en termometer i den tjockaste delen på filén.
När termometern visar 63 grader är köttet färdigt.
Ta ut köttet ur ugnen.
Täck fläskfilen med folie och låt den vila 10 min för att få ett saftigare kött. Skär man upp köttet på en gång rinner köttsaften ut.
Skär upp fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More