tisdag 27 januari 2009

Mozzarella och salvia fyllda kycklingfiléer


Dagens middag:


4 kycklingfiléer
en mozzarella boll, skivad
8 körsbärstomater, halverade
ca 3 msk salvia
8 skivor parmaskinka eller annan italiensk skinka

paprikasås:
4 röda paprikor
olivolja
ca 200 g körsbärstomater (ett paket)
en grönsakstärning eller fond
2 msk
ljus muscovadosocker
Salt, peppar.

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg paprikorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut parikorna och låt dom svalna lite. Skala, hacka och lägg dom i en kastrull tillsammans med tomaterna och en skvätt vatten. Koka i 20 min. Lägg i en buljongtärning eller fond och socker.
Salta och peppra.
Mixa till en slät sås i en mat processor eller med en handmixer.

Skär ett snitt i varje kycklingfilé så att det bildas en ficka. Salta och peppra. Fyll kycklingfilérna med mozzarella skivor, 4 körsbärstomat halvor och en fjärdedel av salvian. Linda in varje kycklingfilé med 2 skivor skinka. Lägg kycklingfilérna i en ugnssäker form och stoppa in i ugnen i 20-25 minuter eller tills dom är klara.

Reaktioner:

3 kommentarer:

Namnam! Blir kycklingfilérna mjuka?

Tack för ett underbart recept.
Jag ska prova det i morgon o servera taglatelle till samt pesto m creamfrashe sås 0 roccolasallad.
Hoppas över paprikasåsen.

mollan: å det lät jätte smaskigt. fina färger också! jag hoppas att det blir en god och trevlig middag =)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More