lördag 24 januari 2009

Ugnsbakad lax och potatismos med chevre


Igår åt vi lax och potatismos med chevre. Enkelt och gott! Moset var så gott att jag åt upp resten på kvällen. =)


för 2 pers:

2 laxfilebitar
en skvätt soja
en skvätt olivolja
1 tsk sambal olek
en nypa salt

6 potatisar (mjölig sort)
en skvätt grädde
en klick smör
tryffelolja
100g chevre
salt och peppar

yoghurtsås
1 dl turkiskyoghurt
1 msk gräslök
några droppar honung
salt och peppar

Skala och dela varje potatis i mindre delar.(går snabbare)
Koka potatisen. Medan potatisen kokar börja med laxen.
När den är klar, häll av vattnet och torrkoka(ställ tillbaks kastrullen med potatis på den varma plattan) 1 min så vattnet försvinner ur potatisen.
Mosa potatisen med en visp eller dylikt.
Tillsätt en skvätt grädde salt, peppar,några droppar vit tryffelolja(om du har det hemma) och smula ner chevreosten.
Sist tillsätter du smöret för att undvika att moset blir segt.


Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxfilebitarna i en ugnssäker form.
Blanda ihop soja, olja, sambal olek och lite salt i en skål.
Pensla laxen med röran.
Sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

2 kommentarer:

Det ser gott ut! Vad är vit tryffelojla? Vad ger oljan för smak? Vad är Chevreost?

Vit tryffeloja har en väldigt speciell smak. Jag tycker den påminner om jordärtskocka. Man kan droppa i några droppar i soppor, potatispureer, potatismos, på pasta i svampstuvningar.
Chevreost är getost. Chevre är franskans ord för get.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More