lördag 31 januari 2009

Ost och lök gratinerade fläskkotletter








Ost och lök gratinerade fläskkotletter 2 ports:

2 fläskkotletter
1 tsk olivolja
1 tsk valfri senap
2 msk lök

30 g västerbottenost eller annan lagrad ost, riven 0.5 tsk timjan, hackad

Potatis och
rödbetsrösti 2 ports:
4 potatisar
1 rödbeta

1 msk olivolja

1 msk smör

salt,peppar


Skala o
ch riv potatis och rödbetor grovt. Blanda ihop med salt och peppar i en skål. Hetta upp oljan och smöret i en teflonpanna. Fördela potatis och rödbetsblandningen i stekpannan. Stek röstin på medelvärme 8-10 min vänd den med hjälp av en skärbräda och stek ytterligare ca 5 min.

Kotletterna
Värm ugnen till 200 grader.
Gnid in kotletterna i olivolja, salta och peppra.
Stek i ca 6 minuter på varje sida, tills kotletterna har blivit ordentligt brynta.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.

Bred lite senap på ena sidan av varje kotlett och trö över 1 msk lök.Blanda ost och timjan, strö över kotletterna.
Sätt ugnen på grill och stoppa in formen i ugnen.
Det går fort, så passa kotletterna så inte osten bränns.















Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More