torsdag 11 oktober 2012

Jamie Oliver's femtimmars lamm


Ervalla Lamm's fina lammstek (höst lamm) fick bli huvudingrediensen i Jamie Olivers läckra femtimmars lamm. Till den här grytan passar ett vitt bröd bra som kan suga upp den goda buljongen. Efter att lammet har puttrat i fem timmar är köttet så mört som det bara kan bli. En värmande och underbart god gryta såhär i höstrusket. Får du buljong och grönsaker över blir det en god grönsakssoppa.


för 4-6 personer

1,5-3 kg lammstek
5 morötter, tärnade
5 potatisar, tärnade
en liten rotselleri, skalad och tärnad
3 palsternackor, skalade och halverade
3 rödlökar, skalade ooch halverade
3 vitlöksklyftor, grovt hackade
ett paket bacon, strimlad
en kruka timjan
4 kvistar rosmarin
10 lagerblad
salt och peppar
1 flaska tort vitt vin
smör för stekning
bröd


Sätt ugnen på 150C.

  • Salta och peppra lammsteken. Bryn den i smör på alla sidor i en gryta som tål ugnsvärme.
  • Lägg i bacon, lök och vitlök och stek 3 minuter.
  • Lägg i kryddorna, de tärnade grönsakerna och häll i vinet, 
  • Täck med ett lock eller aluminiumfolie och sätt in grytan i ugnen i 5 timmar. 





1 kommentarer:

Det får man prova en helg!lamm är gott!men såsen är minst lika viktig!www.sportochspelkocken.se

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More