tisdag 20 januari 2009

Nigellas långstekta kyckling



Middagen idag tog lång tid, så har du gott om tid så tycker jag absolut att du ska göra Nigellas kyckling. Jag hittade receptet på bloggen Dinner for one och gjorde om det lite.


1 hel kyckling
2,5 dl vitt vin
2 morötter
1 citron
2 nävar frysta broccolibuketter
2 rödlökar eller gula
4 vitlöksklyftor
2 dl grädde
salt och peppar



Sätt ugnen på 150 grader
Skala och skär morötterna i bitar och löken i stora klyftor.
Skala 4 vitlöksklyftor och dela dom på mitten.
Lägg i broccolibuketterna, löken, vitlöken och morötterna i en ugnsäker form.
Stycka kycklingen i bitar (jag försökte ta kort samtidigt men det blev väldigt kladdigt så Melker får visa hur man gör istället)
Lägg kycklingdelarna på grönsakerna.
Ringla över olivolja, salta och peppra.
Skär citronen i klyftor och kläm in bland kycklingen.
Blanda grädde och vin i en skål.
Häll över kycklingen.
Täck med aluminiumfolie och in i ugnen i 1 timme och 45 minuter.
Ta bort aluminiumfolien och höj ugnstempen till 200 grader.
Låt kycklingen stå kvar i ytterligare 20 minuter.
Servera med ris eller potatis.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More