söndag 25 januari 2009

Thaibasilika


En vän till oss hade thaibasilika hemma.
Kul tyckte jag eftersom jag aldrig har stött på det.
Smakade och doftade lite som anis och lakrits.

Hemmetsjournal's hemsida hittade jag detta recept

Räkwok med thaibasilika

Det här behövs till 4 port:
1 kg räkor
3 dl woknudlar, Santa Maria
1 purjolök, skivad
100 g champinjoner, i bitar
2 msk rapsolja
1 orange paprika, skivad
4 huvud sweet gem sallat eller 1–2 romansallat
2 msk sweet chilisås
2 msk teriyakisås
1 msk thaibasilika, hackad
1 msk koriander, hacka d








Gör så här
1. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Koka nudlarna i 3 minuter. Häll av vattnet.
2. Fräs purjolök och champinjoner i olja ett par minuter. Tillsätt paprika och grovt skivad sweet gem sallat. Smaksätt med sweet chilisås, teriyakisås, thaibasilika och koriander.
3. Tillsätt räkor och woknudlar och lägg upp på ett serveringsfat.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More