tisdag 28 april 2009

Ugnsbakad sötpotatis med salsiccia och fetaost


Igår var första gången jag åt en ugnsbakad sötpotatis. Vi äter nästan aldrig sötpotatis mer än i den gratäng jag brukar göra, med potatis och kålrabbi. Jag förstår om man tycker att sötpotatis är lite för sött, mer åt palsternacka hållet än potatis(sötpotatis och potatis är inte ens släkt). Man bör dock köpa hem en och prova innan man bestämmer sig för att den inte är god. Väldigt vacker färg har den i alla fall, rik på karoten och E vitamin. E vitamin är en antioxidant. Antioxidanter skyddar kroppen mot fria radikaler som skadar cellerna i kroppen. Karoten omvandlas till A vitamin i kroppen, och A vitamin behöver vi bla för mörkerseendet, imunförsvaret, hyn, håret och tillväxten. (Man ger ju AD droppar till små barn)






För 2 pers

2 sötpotatisar
olivolja
salt

fetaost
salsiccia korvar
2-3 salladslökar


Värm ugnen till 200°
Skrubba potatisarna under rinnande vatten, torka sedan av dom med en handduk. Klappa in potatisarna med olivolja och salt. (häll olivolja och salt i en bunke)
Pricka potatisarna runtom med en gaffel och placera dom i mitten av ugnen på ett galler.
Lägg ett bakplåtspapper eller en form under, då potatisarna saftar av sig=)
Baka i ugnen i ca 1 timme eller tills dom är mjuka.
Ca 10 minuter innan potatisarna är färdiga, börja skiva upp korven och lägg skivorna i en ugnsform, stoppa in formen i ugnen och stek tills korven fått lite färg. Eller stek upp korven i en stekpanna om du föredrar det.
Ta ut potatisarna och skär ett snitt i varje potatis.
Fluffa upp innehållet lite med en sked och lägg i korv, salladslök och smula över fetaosten.



2 kommentarer:

Ååh, det där såg otroligt gott ut!

Ja det va riktigt gott med kontrasten mellan den söta potatisen, kryddiga korven och syrliga fetaosten.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More