onsdag 21 januari 2009

Chevregratinerad fläskfile


Det här var super gott! 5/5 =)




1 fläskfilé
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1,5 dl turkisk yoghurt (går bra med crème fraiche också)
100 g chevre ost
smör att steka i
salt,peppar
6 potatisar
olivolja
kryddor efter smak


Börja med potatisen eftersom den tar längst tid.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatisarna i klyftor eller tjocka stavar, med skalet kvar.
Skär löken tunt.
Lägg lök och potatis i en ugnsäker form
Krydda ordentligt
Skvätta på olivolja
In i ugnen i ca 20-30 min




Medans potatisen är i ugnen börja med fläskfilén.
Putsa fläskfilén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Mosa chevreosten och blanda med turkisk yoghurt eller crème fraiche,vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
När 15 min återstår av potatisen sätt in köttet i ugnen.
Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills köttet är genomstekt.





2 kommentarer:

Underbart recept. Provade för första gången idag. Ett tips är att steka köttet i gjutjärnspanna eftersom den går bra att ha i ugnen. :)

Å en fantastisk bra idé =)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More